Dyrevelfærdshjertet
Vi mener, at det skal være nemmere at vælge dyrevelfærd, når du handler. Derfor har vi skabt Dyrevelfærdshjertet
Mærket er udviklet sammen med forskere i husdyrvelfærd fra Århus Universitet, og flere organisationer, der beskæftiger sig med forbrug og dyrevelfærd er også blevet konsulteret i processen med at fastlægge kriterierne.
Dyrevelfærdshjertet er en mærkningsordning for dyrevelfærd på tværs af dyrearter og for både forarbejdede og uforarbejdede animalske fødevarer (fx mælk, fersk kød og pålæg). Mærkningsordningen sikrer et markant løft i dyrevelfærden, selv på det laveste niveau. Mærkningen sker med 1 til 4 hjerter, hvor 1 hjerte kun gives, hvis dyrevelfærden ligger markant over kravene i dansk lovgivning, og hvor 4 hjerter kan tildeles de producenter, der har et ekstraordinært højt niveau af dyrevelfærd.
Den almindelige standardproduktion kan således ikke få et dyrevelfærdshjerte. Der skal være gjort en forskel for dyrevelfærden for at kunne gøre sig fortjent til det første hjerte. Ved at belønne producenternes indsats, er det vores håb, at stadig flere producenter føler sig motiveret til at være med.
Du kan finde Dyrevelfærdshjertet på kylling, æg, mælk, mejeri, pålæg, gris, kalve- og oksekød, og vi udvider løbende sortimentet.
Du kan også være med til at gøre en forskel. For uanset hvor mange hjerter du lægger i kurven, er det dyrevelfærd, der kan mærkes.