Logo

En verden af Klimaglad Mad

Hvad betyder det, når vi siger Klimaglad Mad?

I Coop er vi glade for mad, der er bedre for dig og for klimaet. Det kalder vi for Klimaglad Mad. Men det er mere end det. For når det kommer til klima og mad, handler det også om madspild og emballage. Det er nemlig ikke det enkelte måltid, der tæller. Det er helheden.

Kortgalleri Img Aeble

Mere fokus på madspild

I Coop arbejder vi på at mindske madspild i vores butikker. Og du kan fortsætte derhjemme, fordi vi smider alle sammen alt for meget mad ud, der stadig kan spises. Det kan vi heldigvis nemt gøre noget ved.

Kortgalleri Imgbestik

Mere omtanke, mindre plastik

I Coop gør vi alt for at fjerne unødig plastik. Og du kan også være med til at gøre en forskel. Her er en række tips til, hvordan du kan bruge mindre plastik i hverdagen og sikre, at plastikken bliver genbrugt.

Kortgalleri Imgret

Flere klimaglade opskrifter

Den mest klimavenlige opskrift er den, hvor du bruger de ting, du har i forvejen. For hvem har ikke glemt en squash bagerst i køleskabet? Her får du opskrifter på Klimaglad Mad, som gør det nemt at spise mere grønt.

Jul Med Traditioner Bagg[51]
Jul Med Traditioner Skarpt Billled[73]

Jul med grønne traditioner

Igen i år ønsker Coop alle en grønnere jul med mindre madspild.

Der er nemlig masser af muligheder for at bruge alle de gode rester fra julebordet. Gi’ dine gæsterne julemadrester med hjem, så de ikke hober sig op i dit køleskab. Frys alt ned, som kan fryses. Eller forkæl familien med en flæskestegssandwich i juledagene. Julemad skal spises og ikke smides ud. Det er en juletradition, der giver rigtig god mening.

Baggrund_groen.jpg (1)
Ret_salat.png

Køb ind med omtanke
for mindre madspild

I Coop har vi fokus på mindre madspild, og du kan hjælpe til, når du handler. Kig fx forbi vores Red Maden-køledisk og se, om der er noget, der kan friste. Eller køb en mælk med kortere holdbarhed, hvis den alligevel skal drikkes i dag. Husk også at tjekke dit eget køleskab og få spist op i tide. 30% af madspildet sker nemlig derhjemme.

Spis efter madpyramiden og spar 25% på dit klimaaftryk

Mad_pyramide.png (1)
Det kan virke uoverskueligt at både spise sundere og mere klimavenligt i en travl hverdag. Men det behøver ikke være så svært. Faktisk kan du nemt spise efter Madpyramiden og kraftigt reducere dit CO2-aftryk.

Få Klimaglad Mad i maven med grønne opskrifter

Ret_tips.png (1)
Det er altid bedre for klimaet, når du bruger dine rester og laver mad ud fra de ting, du har i forvejen – og skal der tilføjes ekstra ingredienser, er grøntstager er klimaglad valg. Vi lover, at selv livretter og familiefavoritter som pizza, burger og den simple pastaret nemt kan få et mere klimavenligt twist.

182

Nu kan du se dit klimaaftryk

2020

Handling_Klimaaftryk.png
Coop har i mange år ønsket at give mere viden til vores 1,8 mio. medlemmer om klimaaftrykket på de madvarer, de køber i Coops butikker. Derfor kan du nu som medlem se dit klimaaftryk i Coop app’en. Den nye app-funktion er et led i Coops klimastrategi.

184

Coops kunder redder 1 mio. måltider

2020

Too_Good_to_Go.png
Alt for meget mad bliver produceret blot for at ende livet i skraldespanden i stedet for at blive spist. Det belaster klimaet og er et åbenlyst spild af vigtige ressourcer. Vi vil derfor madspilet til livs – både i butikkerne og hjemme i privaten. Derfor samarbejder flere end 400 af Coops butikker med madspildstjenesten TooGoodToGo, så danskere i hele landet kan løbe ”lykkeposer” med gode fødevarer, der er tæt på udløbsdatoen. Det har indtil videre reddet hele 1 mio. måltider fra at gå til spilde. Det svarer til 2,5 mio. kg. CO2 – eller 10.926 flyveture mellem København og London.

Tid til at handle

Vi har altid været passionerede omkring miljø og klima – og har over årene lavet en lang række initiativer for at gøre det bedre. Vi kalder det handlinger. Få et overblik over alle vores handlinger her.

GoCook.jpg (1)

Tag børnene med i det Klimaglade Køkken

Med GoCook vil Coop skabe den første generation, der er bedre til at lave grøn mad end deres forældre. Derfor har vi hvert år mere end 150.000 skolebørn i køkkenet, så de får lyst til at lave Klimaglad Mad. Altså mad som både små og store og klimaet kan li’.

Lav Klimaglad Mad med de små - Klik her

Hverdagsaktivist Thumbnail

Hej hverdagsaktivist

Når vi alle gør små ting i hverdagen lidt anderledes, gør det en stor forskel for klimaet. Vi handler, når vi handler sammen.

Se, hvordan vi hylder alle hverdagsaktivister og Klimaglad Mad.