Logo

En verden af Klimaglad Mad

Kortgalleri Img Aeble

Mere fokus på madspild

Vi smider alle sammen alt for meget mad ud, der stadig kan spises. Det kan vi heldigvis nemt gøre noget ved.
Luft 
Kortgalleri Imgbestik

Mere omtanke, mindre plastik

I Coop gør vi alt for at fjerne unødig plastik. Og du kan også nemt gøre en forskel. Her er nogle tips til mindre plastik i hverdagen.

Kortgalleri Imgret

Flere klimaglade opskrifter

Spis op, spis rester og brug de ting, du har i køleskabet. Her får du opskrifter på Klimaglad Mad, som gør det nemt at spise mere grønt.

Hvad betyder det, når vi siger Klimaglad Mad?

I Coop er vi glade for mad, der er bedre for dig og for klimaet. Det kalder vi for Klimaglad Mad. Men det er mere end det. For når det kommer til klima og mad, handler det også om madspild og emballage. Det er nemlig ikke det enkelte måltid, der tæller. Det er helheden.

Sorter Plat Baggrund (1)
Sorter Plast Hovedbilled

Kan du slå knude på det, er det blød plast

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal af med sit plastikaffald. Hvis du skal sortere i hård og blød plast, så kan du slå knude på blød plast. Hård plast kan du tromme på.
Baggrund_groen.jpg (1)
Ret_salat.png

Køb ind med omtanke
for mindre madspild

I Coop har vi fokus på mindre madspild, og du kan hjælpe til, når du handler. Kig fx forbi vores Red Maden-køledisk og se, om der er noget, der kan friste. Eller køb en mælk med kortere holdbarhed, hvis den alligevel skal drikkes i dag. Husk også at tjekke dit eget køleskab og få spist op i tide. 30% af madspildet sker nemlig derhjemme.

Jul Med Traditioner Bagg[51]
Jul Med Traditioner Skarpt Billled[73]

Jul med grønne traditioner

Igen i år ønsker Coop alle en grønnere jul med mindre madspild.

Der er nemlig masser af muligheder for at bruge alle de gode rester fra julebordet. Gi’ dine gæsterne julemadrester med hjem, så de ikke hober sig op i dit køleskab. Frys alt ned, som kan fryses. Eller forkæl familien med en flæskestegssandwich i juledagene. Julemad skal spises og ikke smides ud. Det er en juletradition, der giver rigtig god mening.

Tid til at handle

Vi har altid været passionerede omkring miljø og klima – og har over årene lavet en lang række initiativer for at gøre det bedre. Vi kalder det handlinger. Få et overblik over alle vores handlinger her.

GoCook.jpg (1)

Tag børnene med i det Klimaglade Køkken

Med GoCook vil Coop skabe den første generation, der er bedre til at lave grøn mad end deres forældre. Derfor har vi hvert år mere end 150.000 skolebørn i køkkenet, så de får lyst til at lave Klimaglad Mad. Altså mad som både små og store og klimaet kan li’.

Lav Klimaglad Mad med de små

Hverdagsaktivist Thumbnail

Hej hverdagsaktivist

Når vi alle gør små ting i hverdagen lidt anderledes, gør det en stor forskel for klimaet. Vi handler, når vi handler sammen.

Se, hvordan vi hylder alle hverdagsaktivister og Klimaglad Mad.