I Coop arbejder vi med en bred vifte af initiativer, der sikrer at vi forebygger madspild i alle led af vores værdikæde. På de indre linjer arbejder vi hele tiden med at optimere vores bestillingsprocedurer og systemer. I vores butikker bliver varer der nærmer sig sidste salgsdato typisk sæt ned i pris eller solgt via fx Too Good To Go. Den mad, som alligevel ikke bliver solgt forsøger vi at donere til velgørende organisationer, som giver det videre til fx væresteder, asylcentre eller udsatte borgere. I yderste konsekvens bliver maden sendt til bioforgasning. Alle Coops butikker har en container til bioaffald Det organiske affald omdannes herefter til biogas, som bruges til miljøvenlig opvarmning af husstande. Det er som udgangspunkt Coops holdning, at varer ikke skal ende i skraldespanden, men hvis det gør, vil vi udnytte det. 78 % af vores affald bliver i dag genanvendt.
Desuden tager Coop en aktiv rolle i at hjælpe vores forbrugere med at reducere madspild i hjemmet. Se, duft, smag. Vi sælger mindre forpakninger, så man kan købe det man har brug for i kategorier såsom mælk, grøntsager og brød, og så har vi en del udvalgt enkeltstyksgrønt.
Vi har også partnerskaber, hvor vi upcyckler vores varer, altså laver nye fødevarer af overskudsvarer. Dette er eksempelvis banana, der bruger Irmas overskudsbananer til at lave is eller bananbrød, hvoraf vi sælger bananbrødet i vores butikker.