Logo

Mindre plastik, mere omtanke

Kortgalleri Img Emballage

Plastik er ikke bare plastik

Der findes mange slags plastik. Man skelner mest mellem hård og blød plast.

Coop Igen Og Igen Pose Srgb

Mindre plastik i hverdagen

Hvad kan du selv gøre for at bruge mindre plastik? Få tips og tricks her til en hverdag med mindre plastik.

Kortgalleri Imgbestik

Coop emballagestrategi

Få et overblik over vores mange initiativer, når det kommer til plastik, og hvordan vi mindsker brugen af det.

Et liv med mindre plastik

I Coop har vi sat os for at fjerne al unødvendig plastik. Og når plastikken er nødvendig, bruger vi så vidt muligt genanvendt plast og plastmaterialer, der kan bruges igen og igen. Du kan også tage nogle nemme skridt derhjemme for at mindste brugen af plastik. Her er nogle tips, der hurtigt bliver til rutine, når man først har gjort det et par gange.

Sorter Plat Baggrund (1)
Sorter Plast Hovedbilled

Kan du slå knude på det, er det blød plast

Der er mange ting at holde styr på, når det kommer til affaldssortering. I skraldespanden skal eksempelvis plastaffald fra fødevarer, bæreposer, plejeprodukter og rengøringsmidler. Nogle steder indsamles plasten i hård og blød plast. Og nogle plasttyper – såsom håndspritsemballage – skal i farligt affald. Faktisk er der ti forskellige skraldespande at sortere sit plastaffald i, så det gælder om at holde tungen lige i munden.

Tid til at handle

Vi har altid været passionerede omkring miljø og klima - og har over årene lavet en lang række initiativer for at gøre det bedre. Vi kalder det handlinger. Få et overblik her.

183

Coops butikker genanvender plastikken

2020

Handling_Plast.png
Plastik i natur og miljø er et stort problem. Plastik er dog også et stærkt og alsidigt materiale med mange positive egenskaber, men kun hvis vi genanvender det og bremser fremstillingen af mere ny plastik. I Coops butikker sorterer vi nu al plastfolie fra vareleveringerne, og det bliver brugt til fremstillingen af Coops indkøbsposer.

184

Genbrugsposer til frugt og grønt

2020

Handling_Genbrugspose.png
Der skal være mindre brug-og-smid-væk i butikkerne – og der bliver brugt rigtig mange af de tynde plastikposer i frugt- og grøntafdelingerne. Derfor indfører Coop små grønne genbrugsposer i alle butikker, så du kan lægge dit yndlingsgrønt i den samme pose – igen og igen.

Al unødig plast skal fjernes. Derfor har vi siden 2018 arbejdet hårdt på at minimere plastik i emballagen, erstattet en masse plast med pap og papir og sikret bedre genanvendelse, de steder, hvor plast er nødvendigt. Det betyder, at vi nu sparer 2750 tons ny plast om året, og i 2021 er målet at reducere med yderligere 500 tons plast. Se et lille uddrag af, hvor vi har taget fat.