Logo
Fotograf Martin Strunge Idumlund Maj 2021DJI_0931.jpg
Storeaa Folkeskov Tegnebræt 1
Storeaa Folkeskov Fotograf Martin Strunge Tegnebræt 1
Natur_Tegnebræt 1.jpg
Fotograf Martin Strunge Idumlund Maj 2021DSC02445_2_Tegnebræt 1.jpg
Fotograf Martin Strunge Idumlund Maj 2021DJI_0926.jpg

Velkommen til Coop Folkeskove

Inden år 2030 planter Coop Folkeskove i samarbejde med Hedeselskabet 1000 hektar skov og naturarealer. Det betyder konkret, at vi de kommende år planter mange millioner træer.

Vi vil øge biodiversiteten og CO2-optaget samt sikre vandbeskyttelse i nærområdet. Skovene skal være med til at sikre, at Coop bliver klimapositiv i 2030 og samtidig bidrage til regeringens nationale målsætning om 70% CO2-reduktion inden 2030.

Coops første folkeskov ved Holstebro er i hus

De første 113 hektarer jord - ud af 1000 hektarer - er blevet opkøbt lige udenfor Holstebro. For at sikre de mest optimale løsninger i forhold til både plantning af træer, biodiversitet og CO2 optag, har Coop Folkeskove indgået et samarbejde med Hedeselskabet. De har årelang erfaring med skov udvikling og varetager den løbende drift af skovene.

Desuden er det første skovråd i Coop Folkeskove blevet valgt. Det er bestående af 10 lokale frivillige ildsjæle, der skal sikre masser af aktiviteter i skovene. Alle er velkomne – så kig forbi.


Nedenfor ser du de smukke billeder af området, hvor den nye skov allerede er godt i gang med at blive etableret.
Vi glæder os til at se skoven spire i selskab med de lokale ildsjæle. 

Fotograf Martin Strunge Idumlund Maj 2021DSC02339.jpg
DJI_0043.jpg
Fotograf Martin Strunge Idumlund Maj 2021DSC02449.jpg
Skilt 2 ved Idomlund.jpeg
gård oppefra.jpg
DJI_0037.jpg
Fotograf Martin Strunge Idumlund Maj 2021DJI_0926.jpg
Fotograf Martin Strunge Idumlund Maj 2021DSC02445.jpg

Coops ambition

Vores ambition er at gøre noget godt for miljøet og samtidig skabe miljøer at være fælles om. Vi vil bidrage til at skabe nye grønne åndehuller, der både trækker samfundet i en mere bæredygtig retning, og som kan fungere som fristeder for de fællesskaber, der altid har gennemsyret os som andelsforening og demokratisk ejet virksomhed.

Folkeskove_1.jpg
Folkeskove_2.jpg

Skove kan noget særligt 

Skoven danner rammen om familien og vores fællesskab, som er noget af det, Coop er født ud af for mere end 150 år siden. Ansvarlighed er vores arv, og derfor passer skovrejsning helt naturligt til vores DNA. Klik her, hvis du vil vide mere om vores ansvarlighedsstrategi. 

Sådan bidrager du til skov og natur i Danmark

Du kan nu også være med til at bidrage til at skabe mere skov og natur i Danmark. Over de næste 5-10 år er målet at plante 1000 hektarer ny skov, hvilket forventes at koste i størrelsesorden 160 millioner kr. Dit bidrag går ubeskåret til at opkøbe jord, plante skov samt pleje af skoven.

Du kan bidrage på 3 måder:

BIDRAG TIL SKOV MED ET SKOVBEVIS

Ved at bidrage med et skovbevis på 50 kr. for tre kvadratmeter. Du får tilsendt et selvvalgt motiv som skovbevis. 

DONÉR DIN PANT

Donér din pant til Coop Folkeskove i SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, Kvickly, fakta eller Coop 365.

Kom du ved en fejl til at trykke på ”donér” på pant knappen? Se her og se  hvordan du får dine penge retur.

PRIME MEDLEMSSKAB 

Hvis du har et Prime medlemsskab i Coop app'en, kan du vælge skovbeviser som en fordel som en fordel og bidrage med 1 kvadratmeter skov og natur pr. måned som du modtager bevis på.

Her ser du de mulige skovbeviser du kan få tilsendt ved bidrag til skov og natur i Danmark

pantenskov_format.jpg

Du panter – vi planter

I Coops butikker kan du pante en skov. Ja, du læste rigtigt. Når du går ned med dine flasker, kan du vælge at donere dine pantpenge til udviklingen af Coop's skove. 

Din pant gør en forskel for klimaet. Og hver flaske tæller. Jo mere skov, jo mindre CO2.

Coop FordelsKonto

Du kan som bruger af FordelsKonto vælge Coop Folkeskove som fordel. Når du vælger denne fordel, er du med til at skabe ca. 1. kvadratmeter ny skov og natur i Danmark. Dit bidrag går til at etablere det næste område - måske endda nær dig. Du modtager i starten af hver måned et opdateret skovbevis, som viser størrelsen på dit samlede bidrag.

mark.jpg
bitmap.png

Hvad skal skovrådene?

Som medlem af skovrådet vil du være med til at sikre, at der løbende sker aktiviteter i folkeskovene, der engagerer så mange som muligt. Lige nu søger vi ikke medlemmer til skovråd.

Vidste du at...

...den overordnede målsætning med Coops folkeskove er at skabe 1.000 hektar ny skov og natur i Danmark inden 2030 fordelt på cirka 5–10 skove. Formålet er yderligere at skabe mere offentlig tilgængelig skov og natur i Danmark, samt fremme en mere mangfoldig natur. Hvordan?

landskab.jpg

Vores skovløfter

Vi har givet dig og os selv seks skovløfter, som vi lover, vi overholder. Skovløfterne skal sikre dig, og os, at vi arbejder mod at plante 5-10 folkeskove i hele Danmark, der alle skaber merværdi i de lokalsamfund, hvor de etableres.

ATTRAKTIVE AKTIVITETER

Det skal være muligt at skabe attraktive aktiviteter for alle aldersgrupper i Coops Folkeskove. Til at sikre dette vil der være tilknyttet skovråd til de enkelte skove.

SAMMEN KAN VI OPNÅ MEST

Vi vil engagere vores medlemmer, kunder og samarbejdspartnere til at blive en del af Coops Folkeskove – for sammen er der ingen grænser for, hvad vi kan opnå.

NY BEPLANTNING

Vi sikrer, at den nye beplantning i Folkeskovene består af en høj grad af hjemmehørende arter.

SIKRING AF BIODIVERSITET OG VAND 

Vi tager hensyn til sikring af biodiversitet og drikkevandsbeskyttelse i opbygningen og driften af arealerne.

VI PLANTER 5-10 OMRÅDER MED SKOV 

Vi forpligter os til at plante 5-10 nye områder skov i Danmark de kommende 10 år - på samlet 1.000 hektar. Det er vores hensigt, at Folkeskovene både gavner miljøet og skaber nogle miljøer for fremtidige generationer at være fælles om.

PLACERING AF FOLKESKOVENE

De 10 Folkeskove skal placeres, så alle dele af landet er repræsenteret - tæt på hvor danskerne bor.


Coop Folkeskove A/S 
Roskildevej 65 
2620 Albertslund


CVR
41488972

Visuelt materiale fra Coops jorde ved Holstebro er ejet af Coop og leveret af Martin Strunge Filmdesign.